Η ΕΛΜΕΣ

Στη Μεσσηνία, κάθε λιόφυτο διηγείται τις μικρές ιστορίες μιας μεγάλης παράδοσης. Η δική μας ιστορία μιλάει για τέσσερις γενιές μιας οικογένειας με αγάπη για τον τόπο της, σεβασμό στις παλιές αρχές της ελαιουργίας και πίστη στη δημιουργία και την εξέλιξη.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η ιστορία μας

Τα θεμέλια

Τα πρώτα θεμέλια μπήκαν το 1900 όταν ο γενάρχης της οικογένειας Κωνσταντίνος Διακουμής ξεκίνησε την καλλιέργεια της ελιάς και έχτισε το πρώτο μικρό παραδοσιακό λιοτρίβι με λιθάρια που τα έσερναν άλογα.

Η συνέχεια

Οι επόμενες γενιές ακολούθησαν τα βήματά του και το 1988 ο εγγονός του Κωνσταντίνος δημιούργησε ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο στον οικισμό Κυνηγού Μεσσηνίας. Βασισμένο σε βαθιά ριζωμένες αξίες, στελεχωμένο από ανθρώπους με γνώση και αγκαλιασμένο από τα χρώματα και τις ευωδιές της μεσσηνιακής φύσης, το ελαιοτριβείο αναπτύχθηκε με σταθερούς ρυθμούς και το 1997 εξελίχθηκε σε πρότυπη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης.

Το σήμερα

Σήμερα, συνεχίζουμε την ιστορία της οικογένειας αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η προηγμένη τεχνολογία. Με εξαγωγές στην Ευρώπη και τον κόσμο, με σύγχρονο πνεύμα και νέες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης αλλά με την ίδια αφοσίωση, σκληρή δουλειά και αγάπη για την ελιά και τους καρπούς της. Γιατί πηγή δημιουργίας είναι οι αξίες μας που πέρασαν από γενιά σε γενιά.

Ο ελαιώνας μας

Στρέμματα
0
Ελαιόδενδρα
0

Ο οικογενειακός μας ελαιώνας έχει 5.000 ρίζες που απλώνονται σε έκταση 200 στρεμμάτων. Είναι αυστηρά βιολογικός και καλλιεργείται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης γεωργίας και με βάση τις αξίες, τη γνώση και την εμπειρία τεσσάρων γενιών ελαιοκόμων.

Οι ελιές συλλέγονται από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα που δεν καταπονούν το ελαιόδεντρο και προστατεύουν τον καρπό από τραυματισμούς. Κατά τη συγκομιδή επιλέγουμε μόνο τον καλύτερο καρπό, εκείνον που εξασφαλίζει την κορυφαία ποιότητα και γεύση των Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων ΕΛΜΕΣ.  

Το ελαιοτριβείο μας

Μια ανάσα από τον όρμο του Ναυαρίνου, στην περιοχή Κυνηγού Μεσσηνίας, λειτουργεί από το 1988 το ιδιόκτητο οικογενειακό ελαιοτριβείο μεγάλης παραγωγικής δυνατότητας, το οποίο αναβαθμίζεται συνεχώς με εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας.

Η αποκλειστική ιδιοκτησία, σε συνδυασμό με την τεχνολογική υπεροχή των εγκαταστάσεων του ελαιοτριβείου, εξασφαλίζει τον πλήρη έλεγχο της πρώτης ύλης και τη σωστή και βιώσιμη διαχείριση του καρπού σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της επεξεργασίας.

Εκτός από την παραγωγή των ελαιολάδων ΕΛΜΕΣ, το βιολογικά πιστοποιημένο ελαιοτριβείο εξυπηρετεί και άλλους τοπικούς παραγωγούς, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του μεσσηνιακού ελαιώνα και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Πιστοποιήσεις

iso
tuv-hellas-logo

Το ελαιοτριβείο έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ELOT EN ISO 22000:2018 από τον φορέα Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης RTA. Παράλληλα, έχει λάβει πιστοποίηση για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων από την TUV Hellas, καθώς και πιστοποίηση Agrocert για ελαιόλαδο «ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π.»

Επικοινωνήστε μαζί μας